Operationeel management dashboard voor financiële instellingen

Title:Operationeel management dashboard voor financiële instellingen
Institute:Topicus Finance
Place:Deventer The Netherlands
Type:traineeship
Start date:1 juli 2011
End date:not present
Active student:Sjoerd Smink
HMI ContactBetsy van Dijk

 

Het door Topicus ontwikkelde FORCE-framework zorgt ervoor dat financiële instellingen hun processen verregaand automatiseren. Instellingen gebruiken FORCE bijvoorbeeld voor aanvraag, mutatie en beëindig processen van allerlei financiële producten (van hypotheek tot betaalpas). FORCE verwerkt de processen zoveel mogelijk STP (Straight Through Processing): het systeem verwerkt processen zoveel mogelijk zonder tussenkomst van een medewerker.

Nu FORCE voor steeds meer processen wordt ingezet, groeit de behoefte naar operationele informatie. FORCE levert al een aantal rapportages, met name gericht op het tijdig afhandelen van de processen: ze geven weer hoeveel handwerk er ligt en hoe snel dit handwerk moet worden weggewerkt om te voldoen aan de servicelevels. De afnemers van FORCE hebben naast deze rapportages behoefte aan een dashboard.

De opdracht is het bedenken en uitwerken van een operationeel management dashboard, waarmee gebruikers inzicht krijgen in de huidige hoeveelheid werk en de te verwachten hoeveelheid werk.