hmilogo
Multi-Vis

 

Project Name: Multi-Vis

Abbreviation: Multi-Vis

Start date: July 5, 2006

End date: July 1, 2010

Project Description:
Experimenten en simulaties op basis van klinische datasets worden meer en meer geavanceerd en gecompliceerd. De verwerking van grote medische datasets met daarin een toenemende mate van detail speelt een zeer belangrijke rol in de huidige medische praktijk. Moderne beeldvormende systemen en beeldanalyse methoden bieden gereedschappen voor de automatische interpretatie van de beelddata.

Echter, bepaalde medische handelingen zijn niet te automatiseren, met name wanneer het onduidelijk is welke beeldkenmerken van belang zijn en hoe deze kunnen worden gedetecteerd. Onze aanpak is daarom gevestigd op het gebruik van automatische beeldverwerkingstechnieken aangevuld met directe gebruikersinteractie en geavanceerde visualisatie methoden.

Het doel van dit project is de ontwikkeling van een visuele omgeving ten behoeve van de beeldgebaseerde medische exploratie van vasculaire afwijkingen. Nieuwe beeld analyse methoden voor 3D vasculaire datasets verkregen met magnetische resonantietechnieken (MRI, en in het bijzonder beelden van de vaatwand), MRA (afbeeldingen van de vaten met MRI) en CTA (afbeeldingen van de vaten met multi-slice computer tomografie, zogenaamde CT-scans) zullen worden ontwikkeld en worden verrijkt met gecombineerde multimodale interactie en visualisatie van desktop en virtual reality platforms. Er zullen mechanismen worden ontwikkeld om dynamisch de visualisatietechniek te kunnen wisselen. Op basis van uitgebreide experimenten zal de invloed van taak- en gebruikers-gerelateerde factoren op de persoonlijke voorkeuren betreffende virtuele dan wel desktop gebaseerde omgeving worden geƫvalueerd.

Project-coordinator

The following HMI-member(s) is/are coordinator of this Project

Betsy van Dijk

 

Publications

Here you can find the publications

 

 

old Parlevink website   colophon   [Back] .